from Op aanvraag
Offerte aanvraag

8-daagse rondreis Engeland, COAST TO COAST

Geen beoordeling
Duur

8

Annuleren

Vraag naar de voorwaarden

Groep

10 people

Talen

___

Omschrijving

Engeland heeft als tourbestemming nog altijd grote aantrekkingskracht op veel inwoners van het Europese Continent. En terecht! Het mooie, veelal licht glooiende landschap, de vele perfect onderhouden tuinen, de stoere burchten en kastelen, de gezellige steden en stadjes, de talloze rijke en vaak oeroude rijke tradities (zoals het links rijden en de populaire pubs) – het zijn allemaal elementen die het land een beetje exotisch tintje geven.
Het wegenstelsel is uitgebreid en goed en brengt u tot in de leukste en nietigste plekjes van dit oude koninkrijk. In de Midlands – zoals de naam aangeeft in het centrale deel van het land – komt u al in Upland Britain en aldaar verheft het landschap zich steeds meer. Hier stuit u op de Cottswolds Hills en de uitlopers van het Penninisch Gebergte. Het is het oudste industriegebied met steden als Birmingham, Liverpool en Nottingham, maar ook van de fraaie rivierdalen. Het noorden van het land kent de ruigste toppen, met o.m. overblijfselen van oude vulkanen. Twee gebieden in Noord-Engeland zijn meer dan een omweg waard. Het ene is het Lake District, in de graafschappen Cumbria en Lancashire, dat uit zestien meren bestaat en een wandelparadijs is. Het tweede betreft de majestueuze en vaak ook mysterieuze heuvels van de Yorkshire Dales in het noordwesten van Yorkshire, met watervallen en rotsen als torens.

De reissom voor deze 8-daagse reis op basis van overnachtingen in middenklasse hotels is op aanvraag.

Bekijk meer

Highlights

 • Peak District
 • Lake District
 • Yorks Dale National Park
 • York

Dagprogramma

Uitklappen
Dag 1, P&O Ferries
Dag 1, P&O Ferries
Vanuit Rotterdam vertrekt u met P & O Ferries naar Hull in Engeland. Overnachting aan boord van de MS Pride of Rotterdam.
Dag 2, Peak District
Dag 2, Peak District
Aankomst Hull 08.00 uur. Ontbijtbuffet aan boord. U rijdt langs klassieke marktstadjes, schattige Engelse dorpen en historische landhuizen in het Peak District; één van Engeland's mooiste natuurgebieden en hét allereerste Nationale Park van Groot-Brittannië. Overnachting in Mollington.
Bezienswaardigheden: Sheffield, Chatsworth House, Bakewell, Buxton, Manchester, Chester (Middeleeuwse stad).
Dag 3, Liverpool
Dag 3, Liverpool
Na een typical English breakfast brengt u vandaag een bezoek aan Liverpool. Liverpool en The Beatles, ze worden vaak in één adem genoemd. Hun muziek stroomt onmiskenbaar door de aderen van de stad. Maar er is meer. Geschiedenis in Albert Dock, kunst en cultuur aan de rivier en op het strand en natuurlijk de Merseyside Derby tussen Liverpool FC en Everton FC. Overnachting in Mollington.
Bezienswaardigheden: Beatles Story, Anglican Cathedral, Albert Dock, FC Liverpool
Dag 4, Lake District National Park
Dag 4, Lake District National Park
Het is praktisch onmogelijk de schoonheid van het Lake District te overdrijven. De glinsterende meren, de verborgen valleien en de kleine dorpen vol natuurstenen huisjes trekken al eeuwen enthousiaste bezoekers! Het Lake District is een bergachtige streek en de bergen van het Lake District staan ook bekend als de "Cumbrian Mountains"! De bekendste meren zijn Windermere, Coniston Water, Ullswater, Thirlmere, Derwent Water en Bassenthwaite Lake. Ook Buttermere, Crummock Water en Loweswater getuigen van de natuurpracht in Lake District. Overnachting in Grasmere.
Bezienswaardigheden: Lake District National Park, Cumbrian Mountains, Lake Windermere (grootste meer van Engeland), Bassenthwaite Lake, Ullswater, The World of Beatrix Potter, Hawkshead, Levens Hall & Gardens, Hutton-in-the-Forest House & Gardens, Sizergh Castle & Garden, Dove Cottage, Rydal Mount, Armitt Museum and Gallery.
Dag 5, Yorks Dale National Park
Dag 5, Yorks Dale National Park
Na een heerlijk Engels ontbijtje met ei, bacon, witte bonen in tomatensaus rijdt u vandaag de route door Yorkshire Dales National Park. Groene weiden vol wilde bloemen gaan over in diepe valleien en de bergen van de Pennine Hills waar u de mooiste uitzichten van Engeland hebt. De rust, de hoogteverschillen, de watervallen…..samen zorgen ze voor een landschap dat bezoekers verbaasd en verrukt. Overnachting in Harrogate.
Bezienswaardigheden: Yorkshire Dales, Studley Royal Gardens, Fountains Abbey (werelderfgoed), Aysgarth (watervallen), Hawkes, Ilkley (forellenkwekerijen), Skipton
Dag 6, North York Moors National Park
Dag 6, North York Moors National Park
Het North York Moors National Park is een groot gebied in het graafschap North Yorkshire, noord Engeland. U vindt er heidevelden, heuvels, mooie valleien en ook prachtige kustgebieden met wandelpaden. Overnachting in Brough.
Bezienswaardigheden: Yorkshire Moors, Thirks (praktijk van James Herriot, James Alfred Wight), Helmsley Black Swan (lunch), Robin Hoods Bay (vissersdorp met doolhof van kleine straatjes), Whitby, North Yorkshire Moors (oude spoorlijn van Pickering naar Grosmont).
Dag 7, York
Dag 7, York
Op deze laatste dag van uw reis Coast to Coast staat een dagbezoek aan York gepland. Deze prachtig bewaard gebleven middeleeuwse stad is een must-visit voor geschiedenisfans. U vindt er een onvoorstelbare culturele en historische rijkdom met zichtbare sporen uit de Romeinse tijd, de periode van de vikingen en de middeleeuwen. Aan het einde van de dag rijdt u naar de haven van Hull voor uw terugreis met P & O Ferries. De afvaart staat gepland om 20.30 uur met aankomst in Rotterdam de volgende dag om 08.30 uur. U kunt vanaf 19.00 uur inschepen aan boord van de Pride of Hull.
Bezienswaardigheden: York, Jorvik Viking Centre, York Castle Museum, Yorkshire Museum, York Minister, National Railway Museum.
Dag 8, Nederland
Dag 8, Nederland
Ontbijtbuffet aan boord. Aankomst in Rotterdam 08.30 uur. Ontscheping en thuisrit.

Inbegrepen/Niet inbegrepen

 • Retourovertocht Rotterdam-Hull voor passagier(s) en auto
 • 2 persoonsbinnenhut met douche en toilet
 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt in Mollington
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Grasmere
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Harrogate
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Brough
 • Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoonskamer/hut op aanvraag

Soort reis

Clubreis

Land

Engeland

Locatie van deze reis

vanaf Op aanvraag

Offerte aanvraag

Gemaakt door

leontine

Member Since 2019

Misschien ook leuk?