from Op aanvraag
Offerte aanvraag

6-daagse rondreis Engeland, GOOD OLD ENGLAND

Geen beoordeling
Duur

6

Annuleren

Vraag naar de voorwaarden

Groep

10 people

Talen

___

Omschrijving

Ontdek duizend jaar geschiedenis en ontsluier de legende van “Rule, Britannia – Britannia, rule the waves” gedurende deze 6 -daagse reis Good Old England met Motorbike Tours! Deze afwisselende tourrit brengt u langs koninklijke landgoederen, uitgestrekte wetlands, en een labyrintisch netwerk van meren en rivieren. Daarnaast zijn er veel gezellige badplaatsen en historische steden te vinden, zoals bijvoorbeeld Cambridge, Stratford-upon-Avon, Oford en Canterbury. U kunt een bezoek brengen aan de steden Cambridge & Oxford met de alom bekende universiteiten, geniet van de romantische dorpjes in de Cotswolds, dwaal door de straatjes in het historische centrum van Stratford-upon-Avon en brengt een bezoek aan Windsor Castle. Maar een heerlijke cream-tea in Penshurst Place mag nooit ontbreken! Deze afwisselende reis door Zuidoost Engeland genaamd Good Old Engeland is de ideale manier om dit prachtige land met eeuwenoude tradities en folklore beter te leren kennen.

De reissom voor deze 10-daagse reis op basis van overnachtingen in middenklasse hotels is op aanvraag.

Bekijk meer

Highlights

 • Stratford-upon-Avon
 • Cotswolds
 • Surrey
 • Kent

Dagprogramma

Uitklappen
Dag 1, DFDS Seaways
Dag 1, DFDS Seaways
Vanuit Duinkerken vertrekt u met DFDS Seaways naar Dover in Engeland. De afvaart staat gepland om 10.00 uur met aankomst in Engeland om 11.00 uur. U kunt vanaf 09.00 uur inschepen. Na aankomst in Dover rijdt u via Rochester naar Southend-on-Sea. Overnachting in Southend-on-Sea. (145 km)
Bezienswaardigheden: White Cliffs of Dover, Rochester Castle, Rochester Cathedral, Southend Pier.
Dag 2, Cambridge
Dag 2, Cambridge
Vandaag stopt u in het oude stadje Colchester in het graafschap Essex. Hier vindt u nog enkele vakwerkhuizen, welke gelegen zijn in de wijk die ‘Dutch quarter’ genoemd wordt. Breng een bezoek aan Lavenham, dat éen van filmlocaties was voor een Harry Potter film. Deze historische plaats was de locatie voor Godric's Hollow en het kerkhof dat Harry bezocht in deel 1 van Harry Potter and the Deathly Hallows. We eindigen deze rit in Cambridge met prachtige colleges met fraaie tuinen, traditionele punt-boten die tochtjes maken over de rivier en een verse pint in het café waar ooit het DNA ontdekt werd. Overnachting in Cambridge (160 km).
Bezienswaardigheden: Colchester Castle Museum, Lavenham Guildhall in Suffolk, Universiteit Cambridge, Punting Tour Cambridge.
Dag 3, Stratford-upon-Avon
Dag 3, Stratford-upon-Avon
Na een Engels ontbijt vertrekt u naar Stratford-upon-Avon en rijdt via Bedford & Banbury naar Stratford-upon-Avon. Dit is een mooi historisch stadje in het graafschap Warwickshire en vooral bekend als de geboorteplaats van de beroemde toneelschrijver William Shakespeare. Niet al te ver ten zuiden van deze plaats ligt tevens het mooie landschap van de Cotswolds waar een pittoresk gebied binnen Engeland kunt bezichtigen. Dat is een heuvelachtige streek met allerlei mooie dorpen, stadjes en ook de nodige bezoekersattracties in de vorm van historische huizen en tuinen. Overnachting in Ettington (150 km).
Bezienswaardigheden: Shakespeare Birthplace, Anne Hathaway’s Cottage, Holy Trinity Church, Mary Arden’s Farm, Warwick Castle.
Dag 4, Cotswolds
Dag 4, Cotswolds
Vandaag een tour door de ‘Wolds’ hetgeen slaat op de glooiende heuvels van de county’s Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire en Worcestershire, die samen de Cotswolds vormen. U ziet hier typisch Engelse dorpjes, opgetrokken uit zandsteen, alsook prachtige marktdorpjes, fraaie paleizen en landhuizen, eindeloos veel natuur, waarvan een deel wordt beschermd in reservaten, uitgebreide tuinen, onvergetelijke vergezichten, historische wandelpaden en zelfs een strand aan het meer. Of een bezoek aan Oxford, een wereldberoemde universiteitsstad met vele bezienswaardigheden. Vervolgens overnachten in Slough. Overnachting in Slough (165 km)
Bezienswaardigheden: Bourton-on-the-Water, Burford, Chipping Norton, Oxford.
Dag 5, Surrey
Dag 5, Surrey
U rijdt zuidwaarts en passeert het beroemde Windsor Castle; het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld! In de middag een bezoek aan Royal Tunbridge of verwen u zelf met een cream-tea in Penshurst Place. In de namiddag arriveert u in Lenham. Overnachting in Lenham (165 km).
Bezienswaardigheden: Windsor Castle, Royal Tunbridge Wells, Penshurst Place & Gardens.
Dag 6, Kent
Dag 6, Kent
U verlaat uw hotel en brengt vandaag een bezoek aan Canterbury in Kent. Deze universiteitsstad is de trotse bezitter van enkele juweeltjes van middeleeuwse architectuur en een van de oudste kathedralen van het land. Of breng nog een bezoek aan Sissinghurst Castle. Om 13.00 uur dient u bij de terminal van Dover aanwezig te zijn voor de terugreis met vertrek om 14.00 uur. U arriveert in Duinkerken om 17.00 uur en rijdt u op eigen gelegenheid huiswaarts.” Time to say goodbye !” (60 km)
Bezienswaardigheden: Canterbury Cathedral, St. Augustine’s Abbey, Canterbury Tales, Sissinghurst Castle.

Inbegrepen/Niet inbegrepen

 • Retourovertocht Duinkerken-Dover voor passagier(s) en motor
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Southend-on-Sea
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Cambridge
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Ettington
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Slough
 • 1 overnachting inclusief ontbijt Lenham
 • Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoons kamer en/of hut met bad/douche en toilet

Soort reis

Clubreis

Locatie van deze reis

vanaf Op aanvraag

Offerte aanvraag

Gemaakt door

leontine

Member Since 2019

Misschien ook leuk?