from Op aanvraag
Offerte aanvraag

6-daagse rondreis Duitsland, SCHÖNES MECKLENBURG

Geen beoordeling
Duur

6

Annuleren

Vraag naar de voorwaarden

Groep

10 people

Talen

___

Omschrijving

Meren, kastelen, Hanzesteden en nog veel meer in deze 6-daagse reis Meccklenburgische Meren. Slechts een uurtje rijden ten zuiden van de Oostzee strekt zich het grootste samenhangende meren- en rivierlandschap uit van Midden-Europa. De stadjes en dorpen herbergen zo’n 2000 kastelen, parken en herenhuizen, waaronder ook het Neuschwanstein van het noorden. Reeds eeuwen geleden kwamen kooplieden naar de steden Bremen, Rostock, Stralsund, Lüneburg, Ahlen en Greifswald om handel te drijven. In de Middeleeuwen sloten de belangrijkste steden zich aan bij het Hanzeverbond, een verre voorloper van de Europese Unie. In de oude stadscentra is nog steeds de sfeer uit deze tijd te vinden. Dat kan tijdens deze 6-daagse reis Schönes Mecklenburg!

De reissom voor deze 6-daagse reis op basis van overnachtingen in middenklasse hotels is op aanvraag.

Bekijk meer

Highlights

 • Hanzesteden
 • Meer van Müritz
 • Schloss Dargun
 • Rügen

Dagprogramma

Uitklappen
Dag 1, Schorssow
Dag 1, Schorssow
Nadat u de Nederlands-Duitse grens bent gepasseerd, doorkruist u de deelstaat Niedersachsen en rijdt u langs Nordhorn, Lingen en Cloppenburg naar de Vrije Hanzestad Bremen. Vervolgens langs de noordzijde van de Lüneburger Heide via Ahausen in der Nordheide en Thedingshausen naar het stadje Ludwigslust. Overnachting in Schorssow.
Bezienswaardigheden: Bremen, Ludwigslust
Dag 2, Schorssow
Dag 2, Schorssow
De deelstaat Mecklenburg-Vorpommeren grenst in het noorden aan de Oostzee of wel de Baltische Zee en in het oosten aan Polen. Vandaag staat een prachtige tocht op het programma rond het meer van Müritz, het grootste binnenmeer van Duitsland in het hart van het Mecklenburgs Merenplateau. U brengt vandaag een bezoek aan het Luftfahrttechnisches Museum Rechlin, een herinnering uit de vervlogen dagen van het oude DDR. Overnachting in Schorssow.
Bezienswaardigheden: meer van Müritz, Luftfahrttechnisches Museum Rechlin
Dag 3, Zingst
Dag 3, Zingst
U rijdt vandaag door de Mecklenburgische Schweiz, waarbij u kennis maakt met de plaatsen Tetterow, Malchin en Dargun. In Stadt Dargun wordt u ontvangen door Kloostervorst Hartwig in Schloss Dargun. Een bezoek van vele eeuwen terug in het verleden. Vervolgens via Grimmen en Barth op weg naar Zingst gelegen op het gelijknamige schiereiland. Overnachting in Zingst. Bezienswaardigheden: Tetterow, Malchin, Schloss Dargun
Dag 4, Zingst
Dag 4, Zingst
Na het ontbijt kunt u een tourtocht in de omgeving maken of de tocht maken naar het eiland Rügen. U rijdt naar de havenstad Stralsund. De stad was één van de eerste leden van de Hanze. Van die tijd getuigt een groot aantal historische bouwwerken. Daarna gaat de Hanzetoer verder over de brug over de Strelasund naar Rügen, eiland in de Oostzee. Het eiland wordt omringd door een kilometers lange kust met goudwitte stranden, deftige badplaatsen, kuuroorden en lagunes. Overnachting in Zingst.
Bezienswaardigheden: Rügen
Dag 5, Schneverdingen-Höpen
Dag 5, Schneverdingen-Höpen
U rijdt richting Schwerin. In Schwerin bezoekt u het wereldberoemde Schweriner Schloß. Schwerin is de geboorteplaats van Hendrik van Mecklenburg-Schwerin, Prins der Nederlanden, Hertog van Mecklenburg, echtgenoot van koningin Wilhelmina. De reis gaat ‘s deels over de oude Saltzstraße. Tegen de avond komt u aan in een gezellig Duits hotel in Schneverdingen-Höpen voor de laatste overnachting.
Bezienswaardigheden: Schweruber Schloß
Dag 6, Tschüss Deutschland!
Dag 6, Tschüss Deutschland!
U neemt afscheid van Duitsland en rijdt huiswaarts. Over de hoofdweg rijdt u richting Osnabrück en bent u terug in Nederland of België.

Inbegrepen/Niet inbegrepen

 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt in Schorssow
 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt in Zingst
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Schneverdingen-Höpen
 • Routebeschrijving
 • Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag

Soort reis

Clubreis

Locatie van deze reis

vanaf Op aanvraag

Offerte aanvraag

Gemaakt door

leontine

Member Since 2019

Misschien ook leuk?