from Op aanvraag
Offerte aanvraag

11-daagse rondreis Schotland, SCOTLAND THE BRAVE

Geen beoordeling
Duur

11

Annuleren

Vraag naar de voorwaarden

Groep

10 people

Talen

___

Omschrijving

Schotland, het land van de doedelzak, is een heerlijke bestemming voor avontuurlijke rijders en biedt een betoverende schoonheid en een eigen cultuur! Het aparte karakter van het land – ruim 5 miljoen inwoners en tweemaal zo groot als Nederland – maakt het rondtrekken tot een aaneenschakeling van grotere en kleinere verrassingen. Dat komt onder meer door de meer dan tienduizend kilometer lange kustlijn, met vaak zeer diepe inkepingen, prachtige  landschappen en de talloze interessante historische plekken. Het is een land van groene, bosrijke heuvels en dalen, maar ook van mooie rotsformaties, heidevelden – op veel plaatsen onderbroken door glinsterende rivieren en meren. Ontdek tijdens deze prachtige reis alle hoogtepunten van Orkney en Shetland, de meest noordelijke eilanden van Schotland. Geniet van de ruige natuur, de vele dieren, de eeuwenoude geschiedenis en de gezellige dorpjes. U zult tijd tekort komen! Na terugkeer op het vaste land bezoekt u één van de grootste toeristische trekpleisters van Schotland, Loch Ness, het op één na grootste meer van Groot-Brittannië en onlosmakelijk verbonden aan de talloze (onbewezen) verhalen over een daar voorkomend ‘monster’. Maar ook rijdt u langs Lake Lomond en het prachtige National Park. Tijdens deze tourtocht wordt u keer op keer geconfronteerd met de betoverende schoonheid van het landschap, maar ook met de cultuur van de Highlanders; whisky, kilt en doedelzakmuziek.

De reissom voor deze 11-daagse reis op basis van overnachtingen in middenklasse hotels is op aanvraag.

Highlights

 • Shetland Eilanden
 • Orkney Eilanden
 • The Trossachs National Park
 • Inverness

Dagprogramma

Uitklappen
Dag 1, DFDS Seaways
Dag 1, DFDS Seaways
Vanuit IJmuiden vertrekt u met DFDS Seaways naar Newcastle. De afvaart staat gepland om 17.30 uur met aankomst de volgende dag om 09.15 uur. U verblijft in een 2-persoons binnenhut met stapelbed (andere hutten op aanvraag mogelijk).
Dag 2, Perth
Dag 2, Perth
Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping Newcastle. Tussen de stad Newcastle Upon Tyne en de Schotse grens ligt het prachtig natuurgebied Northumberland National Park met een afwisselend landschap. Het is een gebied met een zeer gevarieerd landschap. In het noorden vindt u heuvels, heide en graslanden, een historische heuvelachtige gebied rond Hadrian´s Wall, in het midden rivierdalen en beekjes en de woeste heuvels van Cheviot Hills bij de grens met Schotland. Vervolgens passeert u Edinburgh; in deze stad kunt u uw hart ophalen dankzij monumenten als het kasteel van Edinburgh op Castle Rock, de St. Gileskathedraal en de oude Royal Mile. Maar ook een bezoek aan Stirling is een stop waard. In deze prachtige oude stad in Schotland vindt u veel ruïnes, oude bruggen en andere historische bezienswaardigheden. De meest opvallende bezienswaardigheid van Stirling is het kasteel op de top van een rots dat boven de stad uittorent. Overnachting in Perth. Bezienswaardigheden: National Park Northhumberland, Vallum (winkelboerderij van David Kennedy), Edinburgh, Woollen Mill Kilmahog (klein museum, restaurant, winkels met handwerk en souvenirs), Stirling Castle. (315 km)
Dag 3, Aberdeen & Shetland
Dag 3, Aberdeen & Shetland
Vandaag rijdt u vanuit Perth naar Aberdeen; een Schotse stad waar streetart, industrie en strand samenkomen. Overtocht met Northlink Ferries vanuit Aberdeen naar Lerwick. De afvaart staat gepland om 17.00 uur met aankomst de volgende dag om 07.30 uur. U verblijft in een 2-persoons binnenhut met stapelbed (andere hutten op aanvraag mogelijk). Bezienswaardigheden: Old Aberdeen, Footdee, St. Marchal’s Cathedral, University of Aberdeen.
Dag 4, Shetland Eilanden
Dag 4, Shetland Eilanden
U komt ’s morgens vroeg aan in Lerwick op de Shetland eilanden. Omdat u pas ’s middags kunt inchecken bij uw accommodatie is het leuk om de panoramaroute te rijden over de A970 richting Boddum. Als u iets verder doorrijdt richting het zuiden, dan vindt u daar de Jarlshof Prehistoric and Norse Settlement, waar u ziet hoe de bewoners van deze eilanden zo’n 400 jaar geleden leefden. Ook de Quendale Mill is een bezoek waard. De Shetlandeilanden, een archipel bestaande uit meer dan 100 eilanden, waarvan er 15 bewoond zijn, liggen dichter bij Noorwegen dan het Schotse vasteland. Niet alleen de Vikingen hebben hun stempel gedrukt op Shetland. Sporen van oude volkeren gaan terug tot de eerste Neolithische kolonisten van de eilanden en worden onthuld op verbazingwekkend goed bewaarde archeologische nederzettingen en ruïnes. Van brochs uit de IJzertijd tot mysterieuze staande stenen, van Pictische stuurhutten tot traditionele ‘crofthouses’, we nodigen u uit om het leven te ontdekken van de bewoners van Shetland door de eeuwen heen. Terug aangekomen in Lerwick is het aan te raden om een bezoek te brengen aan het Shetland Crofthouse Museum. Overnachting in Lerwick. Bezienswaardigheden: Jarlshof Prehistoric and Norse Settlement, Quendale Mill.
Dag 5, Shetland Eilanden
Dag 5, Shetland Eilanden
Trek er vandaag op uit richting het noorden van het vasteland van Shetland. Hier vind u prachtige natuur en komt u zeer waarschijnlijk de beroemde Shetland pony’s tegen, één van de redenen waar de Shetland eilanden bekend om zijn geworden. Een aanrader is om de westkust te bekijken, waar u kunt genieten van spectaculaire kliffen en rotsformaties langs de kust. Mooi ruig en heerlijk afgezonderd, de Shetlandeilanden hebben een landschap dat nergens anders ter wereld terug te vinden is. Denk maar aan kilometers aan adembenemende kustlijn omzoomd met ongerepte stranden en kristalheldere, levendige blauwe oevers. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de glinsterende fjorden, met heide begroeide veenlanden, monumentale rotsformaties en torenhoge kliftoppen gebeeldhouwd door duizenden jaren wind, zee en zand. Om 16.30 uur checkt u in bij de ferryhaven voor de afvaart van Lerwick naar Kirkwall met vertrek om 17.30 uur. Diner op eigen gelegenheid aan boord. Aankomst op de Orkney Eilanden om 23.00 uur. Overnachting in Kirkwall. Bezienswaardigheden: Sumburgh Head, Shetland Museum & Archief, Fair Isle vogelobservatorium.
Dag 6, Orkney Eilanden
Dag 6, Orkney Eilanden
Kom naar Orkney voor de flora en fauna, de stranden en de geschiedenis, en we zijn ervan overtuigd dat de cultuur en de creativiteit u ook zal bekoren. Dit archipel van circa 70 eilanden ligt ten noorden van het Schotse vasteland en werd verkozen tot een van de top 10 eilanden van het VK in de 2015! Bekroonde stranden, fantastische fauna, dramatische pijlers in de branding en ruige kliffen – wat kunt u zich nog meer wensen? Overnachting in Kirkwall. Bezienswaardigheden: Bishop’s Palace, Earl’s Palace, Skara Brae.
Dag 7, Orkney Eilanden
Dag 7, Orkney Eilanden
Haal uw portie geschiedenis op met de attracties van wereldklasse die verspreid over heel Orkney plaatsvinden, ontdek uitstekende kunst en ambachten geïnspireerd door het eilandleven en verken ook de adembenemende landschappen van het eiland. U kunt vandaag een bezoek brengen aan de Ring of Brodgar, een indrukwekkende cirkel van stenen, één van de eerste die ooit gevonden is op de noordelijke eilanden. Hierna kunt u The Orkney Brewery bezoeken, waar u tijdens een korte rondleiding kunt zien hoe het lokale bier wordt geproduceerd. Een bezoek aan de Brough of Birsay is ook zeker de moeite waard. Deze brug is alleen begaanbaar bij laag tij, u kunt de getijdentabellen terugvinden bij bijna alle hotels en eetgelegenheden in de omgeving. Om 15.15 uur checkt u in bij de ferryhaven voor de afvaart van Stromness naar Scrabster met vertrek om 16.15 uur. Diner op eigen gelegenheid aan boord. Aankomst in Schotland om 18.15 uur. Overnachting in Thurso. Bezienswaardigheden: Staande stenen van Stenness, Pier Arts Centre, Churchill Barriers, Ring van Brodgar.
Dag 8, Inverness
Dag 8, Inverness
Vandaag rijdt u vanuit de Noordelijke Hooglanden via Ullapool naar Inverness, de hoofdstad van de Schotse Hooglanden! In het kleine en schattige, historische centrum van Inverness kunt u heerlijk struinen. Inverness is gelegen aan een van de oevers van de rivier de Ness en biedt een aantal mooie historische gebouwen. Ontdek de kathedraal, de rivier en de traditionele tartan kiltmakers van de stad. Overnachting in Inverness. Bezienswaardigheden: Victoriaanse markt, Eastgate winkelcentrum, Eden Court, Kasteel van Inverness, St. Andrew’s Cathedral.
Dag 9, Howwood
Dag 9, Howwood
Na het ontbijt gelegenheid om Nessie, het wereldberoemde ‘Monster van Loch Ness’, te zoeken. Dit mooie loch hult zich in mysterie, dit alles dankzij een lang, dun, groen schepsel dat in de diepe wateren vertoeft, en af toe het hoofd boven water steekt voor een foto. Fort William is een belangrijk toeristisch plaatsje in het centrum van Schotland. Het is een echte 'outdoor' bestemming! Ook is het vertrekplaats van de Jacobite-trein, een van de weinige stoomtreinen die nog rijden op het normale spoor; bij velen bekend uit de Harry Potter films. In de middag gaan we terug richting Glasgow. De tocht gaat langs de oevers van Loch Fyne en u geniet van prachtige vergezichten. U doorkruist Trossachs National Park, het geliefde gebied van de Schotse schrijver en dichter Sir Walter Scott bekend om zijn beroemde gedicht The Lady of the Lake. The Trossachs National Park was het eerste Nationale Park van Schotland en heeft met een oppervlakte van meer dan 1000 km² vele prachtige bergen, valleien en meren. De tocht gaat verder langs de oevers van Loch Lomond terug naar de omgeving van Glasgow voor de overnachting. Overnachting in Howwood. Bezienswaardigheden: Ben Nevis berg, Ben Nevis distileerderij, West Highland Museum, Jacobite stoomtrein, Nevis Range Mountain Experience. (155 km) The Trossachs National Park, wandelen bij Loch Lomond en bezoek Loch Lomand Stores (bezoekerscentrum).
Dag 10, Glascow & Newcastle
Dag 10, Glascow & Newcastle
Breng een kort bezoek aan Glasgow; de grootste stad van Schotland, is een ware cultuurhoofdstad, het herbergt musea van wereldklasse, bruisende festivals, een winkelparadijs en telt een hele reeks kwaliteitsrestaurants! Gilsland is een klein dorpje bij Hadrian's Wall, de Muur van Hadrianus in het graafschap Northumberland. Hier kunt u de muur aanschouwen maar ook de wandelpaden volgen langs de muur. Andere mooie locaties zijn het Roman Army Museum en historische gebouwen als Thirlwall Castle, Lanercost Priory en Carlisle Castle. Vertrek DFDS Seaways vanuit Newcastle om 17.30 uur in een 2-persoons binnenhut/stapelbed. Bezienswaardigheden: Glasgow, Gretna Green, Gilsland, Hadrian Wall (Romeinse muur), Newcastle.
Dag 11, IJmuiden
Dag 11, IJmuiden
Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping in IJmuiden om 09.30 uur. Thuisrit.

Inbegrepen/Niet inbegrepen

 • Retourovertocht IJmuiden-Newcastle voor passagier(s) en motor in een 2-persoonsbinnenhut met douche en toilet
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Perth
 • Overtocht Aberdeen-Lerwick voor passagiers(s) en motor in een 2-persoonsbinnenhut
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Lerwick
 • Overtocht Lerwick-Kirkwall
 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt in Kirkwall
 • Overtocht Stromnes-Scrabster
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Thurso
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Inverness
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Howwood
 • Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoons kamer en/of hut met bad/douche en toilet
 • Toeslag buitenhut (hut met raam)

Soort reis

Clubreis

Locatie van deze reis

vanaf Op aanvraag

Offerte aanvraag

Gemaakt door

leontine

Member Since 2019