from € 1.795,00
Offerte aanvraag

11-daagse Groepsreis Noorwegen, NORDIC WONDERS vertrek 07 juli 2023

Geen beoordeling
Duur

11

Annuleren

Vraag naar de voorwaarden

Groep

Geen bovengrens

Talen

___

Omschrijving

Met je eigen auto de vrijheid en het avontuur van Noorwegen beproeven. Dat kan tijdens deze 11-daagse groepsreis naar Noorwegen. Op de heenreis vertrekken we al dichtbij nl. vanuit Eemshaven met de nieuwe veerdienstmaatschappij Holland Norway Lines. In 18 uur tijd vaart deze maatschappij naar Kristiansand, gelegen in het zuiden van Noorwegen. Hierna beginnen we aan een onvergetelijke rit door Noorwegen, rijk aan natuur en contrasten en vooral heel veel ruimte. Bovenal beschikt het land over schitterende wegen.

De reissom voor deze 11-daagse groepsreis met vertrek op  7 juli 2023 is € 1795,- per persoon o.b.v. half pension (indien u reist met 2 personen/1 auto)

Klik hier om in te schrijven voor deze groepsreis.

Voor onze groepsreizen geldt: Er is geen verplichting om met de gehele groep te rijden. Je rijdt alleen of in een groepje dat bijvoorbeeld tijdens de reis ontstaat. Onderweg kom je elkaar ook vast wel weer tegen tijdens een stop of bezoek aan bezienswaardigheden. In de avond komt iedereen weer gezellig bij elkaar in het hotel en kunnen de ervaringen met de andere reisgenoten uitgewisseld worden. De tourleader brengt je op de hoogte van feitjes en wetenswaardigheden over de bestemming. En natuurlijk wordt de route de voor de volgende dag besproken.

Bekijk meer

Dagprogramma

Uitklappen
Vrijdag 7 juli 2023 Eemshaven - Kristiansand
Vrijdag 7 juli 2023 Eemshaven - Kristiansand
In Eemshaven gaan we aan boord van Holland Norway Lines voor de overtocht naar Kristiansand. Aan boord overnachten we in 2-persoonshut met douche en toilet en voor de auto is er een parkeerplaats op het dek gereserveerd. Diner en ontbijt aan boord.
Zaterdag 8 juli 2023 Røldal
Zaterdag 8 juli 2023 Røldal
Uitgerust komen we om 10.00 uur aan in de havenplaats Kristiansand en begint ons avontuur in Noorwegen. We rijden in Noordelijke richting door het Setesdal en langs de oevers van de Bygelandsfjord naar ons mooie authentieke Hordatun Hotel in Røldal.
Zondag 9 juli 2023 Laerdal
Zondag 9 juli 2023 Laerdal
Een mooie route brengt ons vandaag via de uitopers van de Hardangerfjord en door de langste tunnel ter wereld de Aurlandstunnel naar Lærdal voor de overnachting. Dit pittoreske dorpje ligt aan de rivier de Lærdalselva het centrum voor de Noorse zalm.
Maandag 10 juli 2023 Dombås
Maandag 10 juli 2023 Dombås
Vandaag staat een schitterende route dwars door Noorwegen op het programma maar we beginnen de dag met een bezoek aan de Borgund Staafkerk, Borgund is een nationale schat en de best bewaarde staafkerk van Noorwegen. Het indrukwekkende gebouw uit 1180 wordt vaak als model gebruikt bij de restauratie van andere staafkerken. We vervolgen onze weg in noordelijke richting via Valdresflya, een scenic route en via Jotunheimen Nationaal Park naar Dombås voor onze overnachting.
Dinsdag 11 juli 2023 Trondheim
Dinsdag 11 juli 2023 Trondheim
We vervolgen onze weg en rijden via Dovrefjell Nationaal Park, hier leeft nog een grote kudde Muskusossen en wellicht komt u ze op de route tegen. In de vroege middag komen we aan in Trondheim waarna volop de tijd heeft om deze prachtige stad. Maak een wandeling door de wijk Bakklandet met haar kleurrijke houten huizen en geplaveide smalle straatjes. Je kunt natuurlijk ook een fiets huren en er zelf op uit trekken op het favoriete vervoermiddel van locals. Neem rustig de tijd om het uitzicht over de 18e-eeuwse brouwerijen langs de Nidelva-rivier te bewonderen.

Aan de andere kant van de rivier ligt de Nidaros-domkerk, het imposante Gotische bouwwerk van Trondheim. Het is de grootste kerk van Noorwegen en is gebouwd boven het graf van St. Olav. Het is al eeuwenlang een belangrijk bedevaartsoord in Noord-Europa, en dat is het nog steeds. Jaarlijks gaan er duizenden mensen op bedevaart naar de Nidaros-domkerk. Trondheim is op culinair gebied heel verrassend en veelzijdig en wij raden u dan ook aan één van de restaurants voor uw diner in de stad te bezoeken.
Woensdag 12 juli 2023 Molde
Woensdag 12 juli 2023 Molde
De Atlantic Road! Deze prachtige kustweg met haar bruggen en dammen over de eilanden is verbonden aan het vasteland van Noorwegen en al uitgeroepen tot ’s werelds meest mooie route. Stop en snuif de zilte zeelucht op en geniet van prachtige vergezichten. Ons hotel staat vanavond in Molde prachtig gelegen aan de fjord.
Donderdag 13 juli 2023 Olden/Loen
Donderdag 13 juli 2023 Olden/Loen
Spectaculair, dat is het woord dat we vandaag meerdere malen zullen laten vallen. De spectaculaire Ørneveien, Adelaarsweg is vandaag één van de hoogtepunten op onze trip via de Geirangerfjord naar Loen gelegen aan de Innvikfjord. De Adelaarsweg met haar vele haarspeldbochten en prachtige uitzichtpunten over de Geirangerfjord biedt vele fotomomenten. Neem de ferry van Geiranger naar Hellesylt en aanschouw de zeven zusters, een prachtige waterval die zich hoog van de bergwand naar beneden stort.
Vrijdag 14 juli 2023 Alversund
Vrijdag 14 juli 2023 Alversund
Een lange reis vandaag langs de uitlopers van het Jostedalen Nationaal Park met haar even bekende Gletsjer via Skei en Førde en langs de Sognefjord naar Alversund ten noorden van Bergen.
Zaterdag 15 juli 2023 Sandnes
Zaterdag 15 juli 2023 Sandnes
Indien u op tijd vertrekt kunt u in de ochtend een stadsbezoek brengen aan Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen De middeleeuwse hanzekade Bryggen staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is het beroemdste overblijfsel uit de tijd dat Bergen het handelscentrum tussen Noorwegen en de rest van Europa was. Tegenwoordig huisvest de werf een museum, winkels, galerijen en restaurants, en is het een populair middelpunt voor zowel bewoners als bezoekers.
We overnachten in Sandnes ten zuiden van Stavanger.
Zondag 16 juli 2023 Kristiansand - Eemshaven
Zondag 16 juli 2023 Kristiansand - Eemshaven
Vandaag is alweer de laatste dag in dit prachtige land en na het ontbijt vertrekken we dan ook richting de haven van Kristiansand. We rijden een mooie route naar het plaatsje Flekkefjord met het mooie oude centrum genaamd Hollenderbyen, dat letterlijk vertaald Hollandse stad betekent. We vervolgens on route langs de kust en brengen een bezoek aan de Zuidkaap Lindesnes met de gelijknamige vuurtoren. Om 15.00 uur vertrekken we met Holland Norway Lines vanuit Kristiansand weer richting Eemshaven. Diner en ontbijt aan boord.
Maandag 17 juli 2023

Aankomst Eemshaven om 09.30 uur. Na het ontbijt gaan we van boord en gaat de reis huiswaarts.

Inbegrepen/Niet inbegrepen

 • Retourovertocht Eemshaven-Kristiansand-Eemshaven met Holland Norway Lines op basis van een 2-persoonsbinnenhut met beneden bedden en douche/toilet
 • Ontbijt en diner aan boord en in de hotels(m.u.v. Trondheim geen diner) tijdens de gehele reis
 • Overnachtingen op basis van hotelaccommodatie in een 2-persoonskamer met douche/toilet
 • Vervoer van de auto (max. 2.10m hoog, lengte max 5.00m) aan boord van Holland Norway Lines
 • Routes en dagprogramma
 • Nederlandstalige begeleiding gedurende de hele reis
 • Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoonskamer/binnenhut op aanvraag

Soort reis

Groepsreis

Locatie van deze reis

vanaf € 1.795,00

Offerte aanvraag

Gemaakt door

leontine

Member Since 2019

Misschien ook leuk?