from Op aanvraag
Offerte aanvraag

10-daagse rondreis Noorwegen, MIDSUMMER DRIVE

Geen beoordeling
Duur

10

Annuleren

Vraag naar de voorwaarden

Groep

10 people

Talen

___

Omschrijving

Deze reis door Noorwegen begint in de provincie Hordaland, een grootse eilandenwereld. Deze eilanden worden met elkaar verbonden door veerdiensten, bruggen en imposante tunneltrajecten. Bergen is dé hoofdstad van het grootste fjordengebied in Noorwegen. Een grote stad met charme en sfeer, waar houten huizen, smalle steegjes en de gezellige binnenhaven het beeld van het centrum bepalen. U rijdt langs de oevers van de Hardangerfjord langs de plaatsen Voss en Førde en over hooggebergte naar Florø, gelegen aan de Atlantische Oceaan. In de provincie Møre en Romsdal vindt u de fjorden. U steekt met het veer over de Sognefjord, ’s werelds langste en diepste fjord en u passeert donderende watervallen, nauwe valleien en maakt bergetappes met serpentinebochten. Het maximum hellingspercentage is 9% over een afstand van slechts 200 meter. De Geirangerfjord heeft de grootste en meest schilderachtige watervallen. Bij het plaatsje Geiranger ligt de toeristische route Trollstigen, welke met 11 haarspeldbochten naar Stigrøra (858 m) voert. De weg is uitgehakt in de rotsen en met rotsblokken opgebouwd langs de bergwand. Gedurende het verblijf van twee nachten kunt u prachtige tourritten door het imposante omliggende hooggebergte maken. De route naar Oslo gaat over Sognefjellsvei en Aurlandsvei en voert u door het hooggebergte langs het Nationaalpark Jotunheimen. U komt dan op 1306 m hoogte met uitzichtpunten en mooie parkeerplaatsen om te stoppen. Via Sandvika bereikt u de Vikinghoofdstad Oslo voor de retourovertocht naar Kiel in Duitsland.

De reissom voor deze 10-daagse reis op basis van overnachtingen in middenklasse hotels is op aanvraag.

Bekijk meer

Highlights

 • Bergen
 • Gaularfjellet
 • Geiranger
 • Trollstigen

Dagprogramma

Uitklappen
Dag 1, Kaltenkirchen
Dag 1, Kaltenkirchen
Heenreis vanuit Nederland naar de plaats Kaltenkirchen. U passeert achtereenvolgens de deelstaten Bremen, Hamburg en Sleeswijk-Holstein en rijdt langs de Hanzesteden Bremen en Hamburg. Overnachting in Kaltenkirchen.
Bezienswaardigheden: Bremen, Hamburg
Dag 2, Hirtshals
Dag 2, Hirtshals
Na het ontbijtbuffet rijdt noordwaarts en passeert u de grens met Duitsland. Het koninkrijk Denemarken is over een lengte van 60 kilometer met het vaste land van Europa verbonden. De route gaat via Rendsburg en Vejle naar Silkeborg. U bevindt zich in het merendistrict van Denemarken. ’s Middags rijdt u via Viborg naar Ålborg en passeert u de tunnel onder de Limfjord. Na aankomst in Hirtshals rijdt u aan boord van het schip van Fjord Line voor de overtocht naar Bergen met vertrek om 20.00 uur. U verblijft in een 2-persoons binnenhut met stapelbed (andere hutten op aanvraag mogelijk).
Bezienswaardigheden: Silkeborg, Limfjord
Dag 3, Bergen-Norheimsund
Dag 3, Bergen-Norheimsund
Nadat u al geruime tijd langs de prachtige fjordenkust bent gevaren, meert het schip om 12.30 uur af in de Hanzestad Bergen. U heeft een korte rit voor de boeg, waarbij u kennismaakt met de indrukwekkende natuur en de moderne infrastructuur van het Noorse wegennet. U maakt een stop bij Steindalsfossen i Hardanger, een waterval. Aankomst bij het hotel gelegen aan de Hardangerfjord. Overnachting in Norheimsund.
Bezienswaardigheden: Bergen, Steindalsfossen i Hardanger
Dag 4, Norheimsund - Florø
Dag 4, Norheimsund - Florø
Langs de oevers van de fjord naar de plaats Voss en vervolgens naar Vik. Vik betekent baai en vormt de naam Vikingen. Daarna volgt u wegnummer 13 naar Vangsnes. Bij de kade staat het 26 meter hoge standbeeld van Fridtjof den Frøkne. Vanuit Vangsnes maakt u de overtocht over de Sognefjord naar Balestrand, vanwaar u begint aan de bergroute over Gaularfjellet. Via Førde bereikt u Florø aan de westkust. Overnachting in Florø.
Bezienswaardigheden: Voss, Vik, Sognefjord, Gaularfjellet.
Dag 5, Florø - Geiranger
Dag 5, Florø - Geiranger
Elke ochtend vindt nabij het hotel de aanloop plaats van het schip van Hurtigruten. Daarna gaat u op weg naar Geiranger. Na de plaats Førde bereikt u Skei. ’s Middags rijdt u naar de plaats Stryn en beklimt het gebergte Utvikfjellet (rendieren) en geniet daarbij van vergezichten. Dan rijdt u langs de oever van het Jølstermeer en beklimt het Strynefjellsgebergte. Aankomst in Geiranger waar u twee nachten verblijft.
Bezienswaardigheden: Geiranger, Stryn, Jølstermeer, Strynefjellsgebergte
Dag 6, Geiranger
Dag 6, Geiranger
Geiranger vormt een ideaal uitgangspunt voor het maken van een korte of lange tourrit of voor het ondernemen van activiteiten en excursies zoals; Dalsnibba, een mooi uitzichtpunt op een hoogte van 1500 meter, Knuten (knoop), een zijweggetje uit 1882, Trollstigen, een spectaculaire bergweg, Norsk Fjordsenter, presentatie Strynefjells Gamle veien, een oude verbindingsweg, boottocht over de Geirangerfjord. Overnachting in Geiranger.
Bezienswaardigheden: Dalsnibba, Knuten, Trollstigen, Norsk Fjordsenter, Strynefjells Gamle veien, boottocht Geirangerfjord.
Dag 7, Geiranger-Sogndal
Dag 7, Geiranger-Sogndal
Na het ontbijtbuffet verlaat u het hotel. Via Grotli bereikt u de plaats Lom. In Lom brengt u een bezoek aan de Stavkirke (staafkerk) waarna u door het Bøverdal rijdt op weg naar het Sognefjelletgebergte en de bergmassieven van Jotunheimen. Over het Sognefjellgebergte met eeuwige sneeuw treft u vele uitzichtpunten w.o. Leirdalen, Jotunheimen, Krosbu, Sognefjellshytta en Mefjellet. Na een stop met vergezicht bij Turtagrøt daalt u wederom af. Tegen het avonduur bereikt u het plaatsje Sogndal. Overnachting in Sogndal.
Bezienswaardigheden: Lom, staafkerk, Sognefjelletgebergte, Jotunheimen
Dag 8, Sogndal-Klækken
Dag 8, Sogndal-Klækken
U maakt eerst gebruik van de overtocht met veerboot over de Sognefjord van Mannheller naar Fodnes. Vanuit Lærdal volgt de route over het Aurlandfjellgebergte. Bij Stegastein geniet u vanaf een platvorm van een prachtig vergezicht over Nærøyfjord en Sognefjord. Aanschouw de vele stuwmeren tussen Aurland en Hol. ’s Middags waarschuwen de verkeersborden wederom voor “Elgfare”, overstekende elanden. Overnachting in Klækken.
Bezienswaardigheden: Sognefjord, Aurlandfjellgebergte
Dag 9, Klækken-Oslo
Dag 9, Klækken-Oslo
Een korte ochtendrit brengt u via Sandvika naar de Vikinghoofdstad Oslo. Om 12.30 uur kunt u inchecken. Voor de overnachting is een 2-persoonshut voor u gereserveerd en u vertrekt uit Oslo om 14.00 uur. Het is een mooi gezicht om de eerste uren door de Oslofjord te varen met bestemming Kiel in Duitsland. Deze scheepsreis duurt ruim 19 uur en vormt een ware afsluiting van een onvergetelijke tourrit.
Bezienswaardigheden: kort bezoek aan Oslo (of verleng een extra dag)
Dag 10, Kiel - huiswaarts
Dag 10, Kiel - huiswaarts
’s Ochtends staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u gereed. De aankomsttijd in Kiel is 10.00 uur. Na ontscheping gaat de tourrit via Hamburg en Bremen huiswaarts.

Inbegrepen/Niet inbegrepen

 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Kaltenkirchen
 • Overtocht Hirtshals-Bergen voor passagier(s) en motor in een 2-persoonsbinnenhut met douche en toilet inclusief ontbijt
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Norheimsund
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Florø
 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt in Geiranger
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Sogndal
 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Klækken
 • Overtocht Oslo-Kiel voor passagier(s) en motor in een 2-persoonshut met douche en toilet inclusief ontbijt
 • Routebeschrijving
 • Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
 • Overtocht Vangsnes-Dragsvik
 • overtocht Mannheller-Fodnes
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoons kamer en/of hut met bad/douche en toilet
 • Toeslag buitenhut (hut met raam)

Soort reis

Clubreis

Locatie van deze reis

vanaf Op aanvraag

Offerte aanvraag

Gemaakt door

leontine

Member Since 2019

Misschien ook leuk?