from Op aanvraag
Offerte aanvraag

10-daagse rondreis Duitsland, BAYERISCHE TRÄUME

Geen beoordeling
Duur

10

Annuleren

Vraag naar de voorwaarden

Groep

10 people

Talen

___

Omschrijving

De Beierse Alpen is de meest toeristische regio van Duitsland en één van de mooiste met sprookjesachtige panorama’s. U vindt er tientallen plaatsjes om heerlijk weg te dromen. Ludwig II von Bayern (Lodewijk II van Beieren) is zelfs zijn leven lang blijven dromen en heeft hier drie onvergetelijke kastelen laten bouwen: Neuschwanstein, Linderhof en Herrenchiemsee. Het programma van de tourrit Bayerische Träume vangt aan in Starnberg, dat ten zuiden van München is gelegen. Deze tourrit Bayerische Träume brengt u naar de hoogste bergtoppen en mooiste kastelen van Duitsland. Dit deel van Beieren dat officieel Oberbayern heet, laat u genieten van prachtige panorama’s over diepe valleien en idyllische meren. U kunt o.a. naar de top van de Zugspitze, naar sprookjeskasteel Neuschwanstein of kasteel Linderhof. De prachtige Wieskirche wisselt u af met de abdij van Ettal en het mooie stadje Oberammergau met het Festspielhaus. De rijkdom van de voormalige vorsten van Beieren zorgen voor heel wat mooie bouwwerken en oogverblindende kunstverzamelingen. Voor het laatste hotel rijdt u naar Ruhpolding in de omgeving van de Chiemsee voor o.a. bezoeken aan het Kehlsteinhaus (Hitlers Adelaarsnest) en de Jennerbahn in Schönau am Königssee.

De reissom voor deze 10-daagse reis op basis van overnachtingen in middenklasse hotels is op aanvraag.

Bekijk meer

Highlights

 • Garmisch Partenkirchen
 • Zugspitze
 • Duitse alpenroute
 • Kehlsteinhaus (Hitlers Adelaarsnest)
 • Salzburg

Dagprogramma

Uitklappen
Dag 1, Zuid Duitsland
Dag 1, Zuid Duitsland
Heenreis vanuit Nederland naar de plaats Starnberg in Zuid-Duitsland, nabij München gelegen. Overnachting in Starnberg.
Dag 2, Beieren
Dag 2, Beieren
U checkt uit en rijdt naar de mooie Altstad Bad Tölz. In de historische Innenstad nodigt de mooie Marktstraße met de vele cafeetjes u uit voor een kopje koffie met heerlijke taart. Van Bad Tölz voert de weg ons mee omhoog naar het vlottendorp Lenggries en het wandel- en skiparadijs Brauneck. Via de Walchensee rijdt u naar Garmisch Partenkirchen. U kunt Garmisch Classic bezoeken; het skigebied van het Olympische stadje Garmisch-Partenkirchen. De Walchensee ligt tussen München en het bezienswaardige Mittenwald, op een hoogte van 803 meter en ingebed in een prachtig berglandschap. Mittenwald staat bekend om de rijke vioolmakerij geschiedenis, de levendige tradities, kunstzinnige gevelschilderingen en de zeer mooie natuur rondom het dorp. Overnachting in Grainau.
Bezienswaardigheden: Bad Tölz, Lenggries, Brauneck, Garmisch Partenkirchen, Walchensee, Mittenwald
Dag 3, Zugspitze
Dag 3, Zugspitze
Na het ontbijt kunt u bij helder weer de 2964 meter hoge Zugspitze bezoeken. De Zugspitze is met 2962 meter hoogte de hoogste berg van Duitsland en ligt in Zuid-Beieren, op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. U neemt de kabelbaan en kunt dan genieten van een weids panorama! Ervaar deze fantastische omgeving en wordt verliefd op de fantastische bergpassen als Fernpass en Hahntenjochpass en de mooie bergtoppen eromheen! Overnachting in Grainau.
Bezienswaardigheden: Zugspitze, Fernpass, Hahntenjochpass
Dag 4, Schloss Neuschwanstein
Dag 4, Schloss Neuschwanstein
Vanuit Grainau heeft u vandaag de keuze uit diverse prachtige scenic-routes door de Duitse Alpen, die u langs o.a. Schloss Linderhof, Schloss Neuschwanstein en Schloss Hohen Schwangau brengen. Dichtbij Oberammergau ligt het dorpje Ettal dat vooral gedomineerd is door zijn reuzengrote abdij. De kerk van deze Benedictijnerabdij uit de 14de eeuw is te bezoeken. Door een brand dateren de huidige gebouwen en ook de kerk uit de 18de-19de eeuw. Vooral de koepel (65m hoog) met zijn mooie fresco's verdient uw aandacht. Overnachting in Grainau.
Bezienswaardigheden: Schloss Lidnerhof, Schloss Neuschwanstein, Schloss Hohen Schwangau
Dag 5, Duitse Alpenroute
Dag 5, Duitse Alpenroute
Vandaag rijden we een deel van de Duitse Alpenroute, een sprookjesachtige panoramaroute door het hooggebergte van 450 km met vele bochten en dwars door het overweldigende berglandschap van Zuid-Beieren. Hét Beieren, alwaar vrolijke muzikanten voor stemming zorgen, er grote pullen bier op de stamtafels staan en oude gebruiken nog in ere worden gehouden. U passeert o.a. plaatsen als Oberammergau, Oberaudorf en Reit im Winkl. Met name in het voorjaar, wanneer de natuur haar volle pracht laat zien is het heerlijk om van het prachtige landschap te genieten. Overnachting in Ruhpolding.
Bezienswaardigheden: Duitse Alpenroute, Oberammergau, Oberaudorf
Dag 6, Beieren
Dag 6, Beieren
Na een heerlijke ontbijt is de route gepland naar Berchtesgaden, Schönau am Köningssee, Ramsau en Hintersee. De Sint-Bartholomeüskerk in Schönau is een bedevaartskapel aan de westelijke oever van de Königssee in het Berchtesgadener Land. De kerk staat aan de voet van de Watzmann en is, omgeven door het smaragdgroene water van de Königssee, schilderachtig gelegen op het schiereiland Hirschau. Maak een tochtje met de nieuwe bergkabelbaan in Schönau am Königssee voor een prachtig uitzicht! Tussen de bergen Watzman en Hochkalter is vlakbij Ramsau een smalle kloof te vinden: de Wimbachklamm. Overnachting in Ruhpolding.
Bezienswaardigheden: Berchtesgaden, Schönau am Köningssee, Ramsau, Hintersee, Wimbachklamm
Dag 7, Salzburg
Dag 7, Salzburg
Vandaag kunt u kiezen voor een dagje Salzburg. Salzburg staat vooral bekend als de geboortestad van de wereldberoemde componist Wolfgang Amadeus Mozart. De in het noorden van Oostenrijk gelegen stad is verder rijk aan een grote schat van barokgebouwen. Mede hierdoor staat de gehele binnenstad van Salzburg op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Overnachting in Ruhpolding.
Bezienswaardigheden: Salzburg
Dag 8, Chiemsee
Dag 8, Chiemsee
Volg de route naar het Chiemsee-Alpenland in Beieren voor een schitterend landschap met schilderachtige meren en rivieren, de heuvelachtige voor-Alpen en een afwisselende bergwereld, cultuursteden en dorpen met rijke tradities. De Chiemsee, ofwel de "Beierse Zee", ligt ongeveer 65 kilometer van München in de prachtige uitlopers van de Alpen. Vanaf Prien kunt u genieten van een geweldig uitzicht op de bergen tijdens een boottocht naar Herreninsel. Wat u niet mag missen vandaag? Schloss Herrenchiemsee: dit slot is één van de meest bekende bezienswaardigheden van Duitsland. Het gebouw, dat een kopie is van Versailles heeft Koning Ludwig II van Beieren bedoeld als eerbetoon aan de Franse zonnekoning Lodwijk XIV. De spiegelzaal van het kasteel is groter dan die in Versailles. Ook de tuinen zijn minutieus gekopieerd. Daarna rijdt u verder naar Fraueninsel, waar u kunt lunchen met talloze restaurants en cafés. Daarna kunt u de Benedictijnse kerk bezoeken tijdens een korte rondleiding. Het Fraueninsel is een bezoek meer dan waard. Overnachting in Ruhpolding.
Bezienswaardigheden: Chiemsee, Schloss Herrenchiemsee, Herren - & Fraueninsel
Dag 9, Berchtesgaden
Dag 9, Berchtesgaden
Een vroeg ontbijt, want we hebben de keuze uit vele bezienswaardigheden als bijvoorbeeld het Kehlsteinhaus, ook wel genoemd Hitlers Adelaarsnest, is gebouwd op de top van de Kehlstein, nabij de Obersalzberg bij Berchtesgaden. Via de Rossfeldstrasse arriveert u bij het “Haus der Berge”: een museum in Berchtesgaden National Park Centre. Het museum is een educatief centrum en u kunt de permanente tentoonstelling "verticale wildernis" bekijken. Onderweg raden wij u aan een bezoek te brengen aan Enzianbrennerei Grassl. De oudste Enzische distilleerderij in Duitsland nodigt u van harte uit. De beroemde Grassl-bergman werd voor het eerst verbrand in 1602 in Berchtesgaden. Naast deze specialiteit worden tegenwoordig in de Unterau ongeveer 30 verschillende kruiden- en fruitlikeuren geproduceerd. Overnachting in Ruhpolding.
Bezienswaardigheden: Kehlsteinhaus, Haus der Berge, Enzianbrennerei Grassl
Dag 10, Tschüss Bayern!
Dag 10, Tschüss Bayern!
U neemt afscheid van Beieren en rijdt huiswaarts.

Inbegrepen/Niet inbegrepen

 • 1 overnachting inclusief ontbijt in Starnberg
 • 3 overnachtingen inclusief ontbijt in Grainau
 • 5 overnachtingen inclusief ontbijt in Ruhpolding
 • Routebeschrijving
 • Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoonskamer op aanvraag

Soort reis

Clubreis

Locatie van deze reis

vanaf Op aanvraag

Offerte aanvraag

Gemaakt door

leontine

Member Since 2019

Misschien ook leuk?