Rijden op de Færøer Eilanden is een feest. Vaak dwaalt je blik af naar de mooie vergezichten en prachtige natuur. Ook de wollige stenen langs de kant van de weg zijn zichtbaar. Soms heel slecht maar ze zijn er wel…..Schapen. De Færøer Eilanden tellen twee maal zoveel schapen als inwoners, 100.000. Al deze schapen staan verspreid over de eilanden en lopen, zonder afrastering, rond. Kijk dus goed uit waar je rijdt, zeker wanneer er lammetjes zijn!

Daarom een korte cursus schapenkunde:

  • Er zijn meer schapen dan mensen op de Færøer Eilanden. En je komt ze overal tegen. Op de wegen, in de plaatsjes en soms zelfs in tunnels.
  • Als je een schaap plat rijdt, ben jij aansprakelijk en moet je de eigenaar betalen.
  • Schapen zitten vaak langs de weg en lijken dan op een rotsblok. Loopt het rotsblok de weg op, dan was het toch een schaap.
  • De schapen zijn gewend aan verkeer en raken niet al te snel in paniek. Meestal lopen van de weg af als je eraan komt. Lammetjes daarentegen reageren minder verstandig. Die zoeken bij naderend onheil meestal hun moeder op. Ook al moeten ze daarvoor door je voorwiel heenlopen.
  • De schapen zijn beter in het handhaven van de maximum snelheid dan de politie, want die laatste komt nauwelijks voor op de Færøer Eilanden.