Færøer Eilanden Valuta

De eilanden hebben hun eigen munt, de Færøerse Kroon. Dat is eigenlijk gewoon de Deense Kroon, maar dan met andere plaatjes. Ze hebben exact dezelfde waarde, maar toch zijn ze niet helemaal gelijk aan elkaar. De Deense Kroon wordt op de eilanden wel als wettig betaalmiddel geaccepteerd, maar in Denemarken kennen ze de bankbiljetten amper. Dus willen ze die ook niet.

Noorwegen; op de rem voor rendieren en elanden

Noorwegen is in veel opzichten een heel bijzonder reisland. Het is niet alleen qua natuurschoon een van de mooiste landen ter wereld, het is ook een bestemming waar je niet gek moet opkijken als er geremd moet worden voor rendieren en elanden. Je zult in dit ruime, uitgestrekte land weinig tegenliggers tegenkomen en niet veel verkeerslichten zien.

Killer Sheep

Rijden op de Færøer Eilanden is een feest. Vaak dwaalt je blik af naar de mooie vergezichten en prachtige natuur. Ook de wollige stenen langs de kant van de weg zijn zichtbaar. Soms heel slecht maar ze zijn er wel…..Schapen. De Færøer Eilanden tellen twee maal zoveel schapen als inwoners, 100.000.